Kvinderne er på fremmarch i det private erhvervsliv

Hvor de højtuddannede kvinder tidligere gik efter job i det offentlige, er antallet af kvinder i det private erhvervsliv steget markant på 10 år, viser nye tal fra analysehuset eStatistik.

»Det er positivt, at kvinder bliver bedre uddannet og søger ud i andre typer af job end dem, de traditionelt har haft. Det vil give et mere lige arbejdsmarked,« siger Lisbeth Pedersen, afdelingsleder i SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd til Jyllands-Posten.

Hun mener, at der i dag er bedre plads til kvinder, som også vil prioritere familien, i den private sektor.

Siden 2003 er antallet af kvinder med en lang videregående uddannelse i den private sektor steget med 84 procent, og derfor udgør kvinder nu næsten 40 procent af de højtuddannede i den private sektor mod cirka 30 procent for 10 år siden.

Samtidig har kvinderne i højere grad indtaget de traditionelt mandsdominerede brancher som industri, handel og finansiering.

Det er dog tvivlsomt at flere kvinder i det private automatisk også vil føre til flere kvindelige topchefer, siger professor i økonomi, Nina Smith fra Aarhus Universitet.

»Vi lever stadig meget traditionelt. Det er kvinderne, der passer børnene, og det er mændene, der arbejder længe,« siger hun til Jyllands-Posten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip