Kvindernes medleyholdkap svømmer sig sikkert i finalen

Den kvindelige danske holdkap i 4 x 100 meter medley med Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume er klar til VM-finalen i russiske Kazan.

Dermed får Danmark mulighed for at afslutte VM søndag aften med at vinde en femte medalje.

I søndagens indledende heat kom den danske kvartet i mål i femtebedste tid efter at være blevet nummer to i sit heat knap et halvt sekund efter Australien.

Mie Ø. Nielsen indledte i rygsvømning med at være næstbedst, og efterfølgende svømmede Rikke Møller Pedersen Danmark i front, selv om det langt fra var hendes hurtigste 100 meter brystsvømning i karrieren.

Jeanette Ottesen udbyggede føringen til australierne, men i frisvømning satte Pernille Blume til og blev overhalet af Australiens Melanie Wright.

Svømmerne var da også tilfredse efter løbet, hvor ingen af dem svømmede sig fuldt ud.

- Det gør lidt ondt, men det gik fint her til morgen. Jeg håber, vi er meget hurtigere i aften, siger Mie Ø. Nielsen til TV2 Sport.

- Vi er videre, så må vi se, hvad der sker i aften. Det kræver en holdpræstation, hvor vi alle sammen skal lykkes, hvis vi skal vinde en medalje, supplerer Jeanette Ottesen.

Danskerne var med i det sidste af tre indledende heats og vidste derfor, hvilken tid der ville række til en finaleplads.

Ved kortbane-VM i 2012 og 2014 vandt kvartetten guld i disciplinen, mens man på langbane ved EM i Berlin sidste år også vandt guld.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip