Kvist glæder sig over kynismen

William Kvist tog en advarsel for holdet og har karantæne mod Italien

William Kvist stod ansigt til ansigt med en af tidens mest hypede spillere, da han i aftes spillede direkte over for Armeniens Henrikh Mkhitaryan, og den opgave klarede han så godt, at Morten Olsen efterfølgende kaldte præstationen for hans landsholdskarrieres bedste.

En af årsagerne hed god og hurtig boldomgang, en anden hed kynisme, mente William Kvist efter sejren.

- Vi skal være mere kyniske, for det er noget, vores modstandere er. Vi er måske nogle lidt for pæne danskere nogle gange, vi vil spille pæn fodbold, og vi vil være ordentlige mennesker, men vi vil altså også godt vinde. Jeg lavede et professionelt frispark på et tidspunkt, og det gjorde jeg for at vinde. Jeg kunne nå ham, og så tog jeg ham. Det frispark lavede jeg for holdet, sagde William Kvist, der fik en advarsel for forseelsen og derfor ikke er med i den kommende kamp mod Italien i Parken.

Selv gav han først kun et lidt forlegent grin som svar på landstrænerens ros af hans præstation, men uddybede så med en mere kollektiv forklaring.

- Jeg synes, jeg har spillet nogle gode landskampe, og om dette var den bedste, ved jeg ikke. Det er klart, at jeg spiller over for en rigtig god spiller i Mkhitaryan, og det ender med at blive godt i dag. Men alle spiller godt. Det er jo en form for gruppedynamik, som gør, at vi løfter hinanden i dag. Det er dejligt, sagde han og fortsatte:

- Det er dejligt at få ros fra træneren, og jeg synes, at jeg gjorde det godt i dag, men jeg har også formen, hvilket jeg også havde på Malta, hvor vi bare ikke spillede hinanden gode, og så ser jeg ikke så god ud der, forklarede William Kvist.

- Mod Armenien spillede vi med overskud. Vi tager nogle mere svære beslutninger end på Malta. Alle prøver på det. Ankersen og Braithwaite og Zimling prøver. Det er ikke altid, det lykkes, men man kan se, at de impulser, der bliver lagt ind i holdet, er offensive, og vi vil noget med bolden. Man kan mærke, at alle vil noget i dag (i går, red.), opsummerede Kvist.

Dagens Gossip