Kvote 2-studerende halter efter kvote 1

Idéen om, at kvote 2 studerende er mere motiverede på drømmeuddannelsen, holder ikke stik.

En ny opgørelse fra Undervisningsministeriet viser, at kvote 2-studerende i gennemsnit bruger fem måneder mere end kvote 1-studerende på at færdiggøre deres uddannelse. Det skriver Politiken.

Kvote 1-studerende er i gennemsnit seks år om at gennemføre deres uddannelse, mens kvote 2-studerende altså bruger seks år og fem måneder.

De ekstra måneder koster statskassen store summer, siger Venstres SU-ordfører Mads Rørvig. Han mener, at man bør kigge nærmere på, hvad kvote 2 skal indeholde.

- I dag har du større chance for at komme ind på jura i København, hvis du har været spejderleder. Skulle vi ikke kigge på at gøre pointene lidt mere intelligente, siger han til Newspaq.

Mens kvote 1-studerende alene optages på deres karakterer, optages kvote 2-studerende på baggrund af erfaringer fra f.eks. højskole, udlandsrejser og erhvervsarbejde.

Regeringen har i år valgt at give kvote 2 fri, så uddannelsesinstitutionerne selv kan bestemme, hvor mange de vil optage på erfaring frem for karakterer. Den hidtidige grænse har ligget på 25 procent.

Dagens Gossip