Kvote 2-studerende halter efter kvote 1

Idéen om, at kvote 2 studerende er mere motiverede på drømmeuddannelsen, holder ikke stik.

En ny opgørelse fra Undervisningsministeriet viser, at kvote 2-studerende i gennemsnit bruger fem måneder mere end kvote 1-studerende på at færdiggøre deres uddannelse. Det skriver Politiken.

Kvote 1-studerende er i gennemsnit seks år om at gennemføre deres uddannelse, mens kvote 2-studerende altså bruger seks år og fem måneder.

De ekstra måneder koster statskassen store summer, siger Venstres SU-ordfører Mads Rørvig. Han mener, at man bør kigge nærmere på, hvad kvote 2 skal indeholde.

- I dag har du større chance for at komme ind på jura i København, hvis du har været spejderleder. Skulle vi ikke kigge på at gøre pointene lidt mere intelligente, siger han til Newspaq.

Mens kvote 1-studerende alene optages på deres karakterer, optages kvote 2-studerende på baggrund af erfaringer fra f.eks. højskole, udlandsrejser og erhvervsarbejde.

Regeringen har i år valgt at give kvote 2 fri, så uddannelsesinstitutionerne selv kan bestemme, hvor mange de vil optage på erfaring frem for karakterer. Den hidtidige grænse har ligget på 25 procent.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip