Kyllingen: Dopingbeskyldninger var en fejl

Skrevet af admin

05/11/2013

Dagens topnyheder

Den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen fortryder, at han formulerede sig så bombastisk, som han gjorde, da han forleden beskyldte to tidligere holdkammerater for doping.

I en chat på DR's hjemmeside skrev Rasmussen søndag, at alle rytterne på Rabobank-holdet var dopede under Tour de France 2007, men det vil hverken Oscar Freire eller Juan Antonio Flecha have siddende på sig.

Den tredobbelte verdensmester Freire krævede mandag beviser fra Rasmussen, for ellers ville han "handle på det", og det fik Rasmussen til at trække sine beskyldninger tilbage.

Tirsdag erkender danskeren, at det var en fejl, at han gik så hårdt ud mod de tidligere holdkammerater.

- Grunden til, at det her kom frem, var, at jeg sad på et chatforum på DR imellem to tv-programmer, og det væltede ind med spørgsmål.

- Jeg skulle naturligvis have skrevet, at jeg formodede, at det var sådan, det forholdt sig. Nu skrev jeg så i kampens hede, at alle var dopede, siger Michael Rasmussen.

Han mener dog ikke, at hans tilbagetog rokker ved troværdigheden i bogen "Gul feber", som han sendte på gaden mandag.

- De ting, jeg skrev i chatten, er noget, der er blevet skrevet på 10 sekunder. Det andet har taget 10 måneder. Det, synes jeg, bør været klart for enhver normalt tænkende person, siger Michael Rasmussen.

Han regner heller ikke med, at bogen vil få andre ryttere til at trække ham i retten.

- Alle er jo blevet hørt. Alle har haft mulighed for at udtale sig i bogen, og det er de færreste, der her benyttet sig af det. Så nej, jeg er ikke nervøs for noget sagsanlæg, lyder det fra Michael Rasmussen.

/ritzau/