Kyllingen droppet til Post Danmark Rundt

Danmarks Cykle Union har i stedet givet de sidste fire pladser i løbet til de danske hold Team Cult Energy, Team Concordia Forsikring-Riwal, Blue Water Cycling og Team Tre-For.

DCU har endda valgt at udtage et ekstra hold i forhold til de tre mandskaber, som man i første omgang havde planlagt, at man ville tage med.

Og alligevel er der altså ikke fundet plads til Michael Rasmussens Christina Watches-Onfone, som ellers rangerer højere end de fire udtagne hold på verdensranglisten.

Ifølge DCU har man udtaget et ekstra hold, 'da alle de fire hold har leveret flotte resultater i foråret og starten af sommeren, alle har et flot setup omkring teamet, og alle bidrager væsentligt til udvikling af danske cykelryttere', som det hedder i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Michael Rasmussen taber million-retssag mod Rabobank

Løbsdirektør Jesper Worre forklarer uddybende:

- Det har været et flot dansk cykelforår, og de fire danske teams vi har udtaget, har vist, at de har niveauet til at deltage i Post Danmark Rundt. I udtagelsesprocessen har vi lagt vægt på præstationerne i de kørte Post Cup afdelinger, ved U23 DM, i de danske UCI-løb, ved DM i holdløb og selvfølgelig ved DM-ugen i Vordingborg. Der har været et tydeligt billede af, at disse fire teams er de stærkeste af de danske kontinentale teams, siger løbsdirektør Jesper Worre, som samtidig understreger, at der i udtagelsesprocessen er lagt vægt på, hvor meget man bidrager med til talentudviklingen i dansk cykelsport.

- En af grundene til, at vi i det hele taget tager danske kontinentale teams med i Post Danmark Rundt, er for at give danske cykeltalenter muligheden for at køre internationalt cykelløb på meget højt niveau, så dette er naturligvis også en faktor, der spiller ind i udtagelsesprocessen, siger Worre.

Øvrige hold, der også er med i Post Danmark Rundt, er:

Garmin-Sharp, Lotto-Belisol, Team Saxo-Tinkoff, Team Belkin (tidligere Blanco), Katusha Team, Vacansoleil-DCM, Team Europcar og IAM Cycling.

Dagens Gossip