Kyllingen havde blodmaskine til halv million

Ifølge en ny bog omkring Michael Rasmussens tidligere Rabobank-hold, så havde rytterne tilbage i 2007 mulighed for at blive testet internt på holdet med det samme udstyr, som UCI benyttede i deres dopingtests.

Det danske cykelsite Veloropa.dk refererer fra en bog af de de hollandske NRC Handelsblatt-journalister Steven Derix og Dolf de Groot, som Michael Rasmussen også har medvirket til efter sine dopingindrømmelser. I bogen kan man læse, hvordan holdets team manager Theo de Rooij indkøbte en maskine til 75.000 euro (knap 560.000 kroner), der kunne måle rytternes hæmatokritværdi i blodet og samtidig indikere, hvor mange nye røde blodlegemer, blodet indeholdte.

Den avancerede maskine med navnet Sysmex XE 2100 kunne med andre ord teste, om rytterne ville blive taget i test af antidopingmyndighederne for en blodtransfusion. For eksempel danske Michael Rasmussen havde dermed gode mulighed for at vide, om han ville blive taget i det Tour de France, hvor det i stedet var hans forkerte oplysninger omkring sine opholdssteder, der flåede ham ud af løbet med den gule trøje omkring sin spinkle krop.

Officielt hedder det i Rabobanks interne dokumenter, at maskinen blev anskaffet for, at holdet kunne sikre, at rytterne overholdt dopingreglementet.

Bogen fortæller også detaljeret, hvordan Michael Rasmussen brugte Giroen i 2007 og den dyre maskine til at teste, om han kunne foretage særligt store blodtransfusioner uden at blive opdaget i hæmatokrit-fælden. Det gjorde Michael Rasmussen ikke, og han fortæller selv, hvordan holdets daværende læge Geert Leinders udførte de nødvendige test.  

Dagens Gossip