Kyllingen køber dansk

For cykelholdet Christina Watches-Onfone (CWO) var det både en streg i regningen og en våd klud i ansigtet, da holdet i juni fik chokmeldingen om, at man ikke var udtaget til Post Danmark Rundt.

Deltagelsen i det danske etapeløb var sæsonens altoverskyggende mål og det sted, hvor eksponeringen for sponsorer for alvor begynder at give mening. Men med et hold nærmest renset for nævneværdige danske profiler og en placering for langt nede på den europæiske rangliste, måtte holdmedejer, Michael Rasmussen, sammen med sportsdirektør, Bo Hamburger, samt iværksætterægteparret, Claus og Christina Hembo, i tænkeboks.

- Der skal flere danske ryttere ind på holdet til næste år, fastslår Claus Hembo overfor BT.

Hidtil har CWO kun haft en lille håndfuld danske ryttere blandt de 15, man har på kontrakt med den tidligere Team CSC og Leopard-Trek rytter Martin Pedersen som den mest kendte.

- Vi går efter at hente 5-6 af de dygtigste danske cykelryttere. Det skal ikke være talenter, men ryttere, som allerede har bevist, at de er gode nok til at køre for et hold som vores, siger Hembo og bruger den colombianske 23-årige Tour-komet og bjergkonge, Nairo Quintana, som illustrativt eksempel.

- Et navn som Quintana er jo ikke længere et talent, men en rytter som har bevist, hvad han kan. Vi vil stadig ikke være et talentudviklingshold for unge danske ryttere, vil vil bare have de dygtigste. Og formålet er helt klart, at vi skal være umulige at komme udenom i Post Danmark Rundt 2014. For at komme det, må vi så tilpasse os udtagelsekriterierne, erklærer den administrerende direktør.

- Skuffelsen og chokket over ikke at komme med i år, hænger da stadig tungt over os. Efter Post Danmark Rundt gik vi alle rundt med en tom ’hva så?-fornemmelse’. Og jeg vil ikke lægge skjul på, at vi føler os urimeligt behandlet af Danmarks Cykle Union (DCU).

Ifølge Claus Hembo burde CWO være selvskrevne til en plads i Post Danmark Rundt, fordi holdet ligger højest på verdensranglisten for Continental-hold i den internationale tredje division. Men hos DCU skæver man i højere grad til danske udtagelsesløb og man vægter den europæiske rangliste højere. Her havde andre danske hold som Team Cult, Blue Water Cycling, Team Tre-For og Concordia-Riwal bedre resultater at gøre godt med end ur-holdet fra heden.

For Kyllingen, Hamburger og Hembo skal der dog ikke kun hentes nye ryttere i folden til sæsonen 2014. Der skal også flere kroner i kassen, hvis ambitionen om at blive Pro Continental-hold med deltagelse i løb som Giro d’Italia, Tour de France eller Vuelta España skal realiseres.

Co-sponsoren Onfones kontrakt udløber ved årsskiftet. Og foreløbig er der ikke nogen aftale på plads for den kommende sæson.

- Vi skal i gang med forhandlingerne med Onfone i nærmeste fremtid for at se, om vi kan få en aftale på plads. Og så skal Bo og Michael til messe i Tyskland for at lukke diverse aftaler med materielsponsorer, fortæller Hembo, som inden længe sender Christina Watches-Onfone til Tour of China, hvor man sidste år havde tyske Stefan Schumacher øverst på sejrspodiet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip