Kyllingens stjerne indrømmer doping

Det sker i et interview med tyske Der Spiegel, hvor Stefan Schumacher erkender, at han har opnået sine største resultater ved at grave dybt i krukken med ulovlige præstationsfremmende midler. Tyskeren fortæller, at han har taget EPO, væksthormoner og kortikosteroider tidligere i sin karriere.

- Jeg var en del af systemet. Jeg er ikke stolt af det, men det var sådan, det var. Doping var så almindeligt som en tallerken med pasta efter træning, siger 31-årige Schumacher, der begyndte på sit dopingmisbrug, da han var i starten af 20erne.

Stefan Schumacher understreger, at han er villig til at fortælle de relevante myndigheder om det kendskab, han har til doping i cykelsporten.- Jeg er villig til at dele min viden, hvis det er nødvendigt med de relevante organisationer WADA og UCI, siger han.

Stefan Schumacher blev testet positiv for doping under Tour de France i 2008 og OL samme år og blev idømt en karantæne på to år. Han opnåede de største resultater i perioden 2006-2008, hvor han kørte for Gerolsteiner. Her vandt han blandt andet VM-bronze, Amstel Gold Race, to etaper i Tour de France, to etaper i Giro d'Italia, ligesom han kørte i førertrøjen i de to prestigefyldte etapeløb.

Trods de positive dopingtests har han indtil i dag fastholdt sin uskyld, men nu har tyskeren altså meldt sig ind i den efterhånden omfattende klub af cykelryttere, der indrømmer brug af doping. Han siger samtidig, at både manager Hans-Michael Holczer og holdlægerne på Gerolsteiner kendte til Schumachers misbrug.

Stefan Schumacher kom tilbage fra sin dopingkarantæne i 2010, hvor han fik kontrakt med Miche, som han kørte for i to sæsoner. Men i 2012 lykkedes det så Michael Rasmussen og Christina Watches-Onfone at lokke Stefan Schumacher til det danske cykelhold.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip