Kyllinger med for højt indhold af campylobacter kaldes tilbage

OPDATERET: Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse, og årsagen er for højt et indhold af campylobacter.

Der er tale om ferske og kølede kyllinger, der blev pakket den 27. og 28. august.

Hvis disse kyllinger ikke gennemsteges, eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med campylobacter-bakterien.

Symptomerne på en campylobacter-infektion er blandt andet diarré, opkast, kvalme, mavesmerter og feber.

LÆS OGSÅ: Vilde fakta: Det sker der i din krop når du drikker en cola

Til trods for at holdbarheden for den ferske kylling er overskredet, advares der mod kyllingen, da den kan være opbevaret på frost hos køberne.

Har du købt denne kylling, skal du enten smide den ud eller levere den tilbage hvor den blev købt.

Ved i fejl oplyste Fødevarestyrelsen onsdag, at der var tale om økologiske kyllinger fra Sødam Fjerkræslagteri fra Skærbæk i Sønderjylland. Men det er altså ikke tilfældet. De tilbagekaldte kyllinger er fra Hopballe Mølle.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Dine brugte møbler kan være fulde af væggelus

Her kan du læse den mere detaljerede advarsel fra Fødevarestyrelsen:

Ferske, kølede kyllinger.
Batchnummer 130827 og 130828
Produktionsdato 27-08-2013
Pakkedato 27-08-2013 og 28-08-2013
Slagtet for Hopballe Mølle på Sødams Fjerkræslagteri aut.nr. 5317

Solgt her:

Solgt fra Hopballe Mølle, Hopballevej 56, 7300 Jelling
samt til catering- og andre engros-virksomheder af Hopballe Mølle fra Sødam Fjerkræslagteri, Landevejen 19, 6780 Skærbæk.

Virksomhed, der kalder tilbage:

Hopballe Mølle, Hopballevej 56, 7300 Jelling

Dagens Gossip