LA advarer regeringen mod ny nordsøskat

Sådan lyder opfordringen fra skatteordfører Ole Birk Olesen (LA).

»Regeringen bliver nødt til at indse hurtigst muligt, at hvis den hæver nordsøbeskatningen med 28 milliarder kroner, så kommer Danmark til at gå glip af investeringer,« siger han i en skriftlig kommentar.

Opfordringen kommer efter, at den tyske oliegigant Bayerngas i dagens udgave af Børsen truer med at droppe fremtidige investeringer i Nordsøen, hvis regeringen fører sine planer ud i livet.

»Jeg kan godt forstå, det tyske olieselskab råber op, for de høje skatter tvinger selskabet til at finde andre markeder, når regeringen gør Danmark til et uattraktivt land at drive olie- og gasvirksomhed i,« siger Ole Birk Olesen, der beskylder regeringen for at befinde sig i en »virkelighedsfjern boble«.

»Danmark bliver mindre og mindre attraktivt, hver gang skatten hæves, men det vil regeringen ikke forholde sig til. Energi- og klimaministeren påstår endda meget naivt, at han fortsat tror på dansk oliesucces,« siger Ole Birk Olesen.

Til Børsen siger Arne Westeng, administrerende direktør i Bayerngas i Danmark:

»Der er olie at komme efter i den danske undergrund. Men når regeringen i Danmark agerer, som den gør, kan jeg ikke anbefale vores bestyrelse at sende friske penge ind på det danske marked.«

Dagens Gossip