LA: Ældrepleje må ikke afhænge af familien

Sådan siger Liberal Alliances socialordfører, Thyra Frank (LA) på baggrund af professor og sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersens udmelding i Jyllands-Posten om, at et voksende antal ældre med behov for hjælp i fremtiden vil betyde, at voksne børn i langt højere grad må tage sig af deres gamle forældre eller betale private plejere for at gøre det, hvis de ikke kan selv.

Men man er nødt til at finde pengene på en anden måde, mener Liberal Alliance.

»Når man betaler så høj en skat, som man gør her hjemme, så er der også en forventning om, at man selvfølgelig bliver passet på den dag, man bliver gammel og ikke kan klare sig selv. Dernæst kan pengene sagtens findes, for vi har et alt for stort bureaukrati. Vi skal effektivisere den offentlige sektor, så vi får skåret ned på bureaukratiet og bevarer de varme hænder. Og så må der selvfølgelig også tilføres et beløb, så man kan være i stand til at passe de mennesker, der får behov for det,« siger Thyra Frank.

Der vil om ti år være 30 procent flere ældre over 80 år end i dag, og en aktuel opgørelse over samfundsudgifter til forskellige aldersgrupper viser ifølge Jyllands-Posten, at en gennemsnitlig 50-årig dansker koster samfundet 30.000 kroner i udgifter til sundhed og sociale forhold, mens en 80-årig koster 104.000 kroner.

»Det er rigtigt, at både økonomien og befolkningsudviklingen kræver nye løsninger. En af løsningerne kan være, at de pårørende skal yde noget mere. Men også forebyggelse, effektiviseringer, ny medicin og frivilligt arbejde kan være med til at løse udfordringen,« siger formand for landets socialchefer Ole Pass til avisen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip