LA afviser indgreb mod Facebook

I tirsdagens udgave af Berlingske erklærer Socialdemokraterne sig klar til at tage politisk affære over for det sociale medie, som flere gange har censureret i billeder og politiske debatter. Venstre støtter ønsket fra den socialdemokratiske medieordfører, Mogens Jensen (S), men ifølge Simon Emil Ammitzbøll er forslaget ramt helt ved siden af målet.

»Ønsket er opstået, fordi Socialdemokraterne har en våd drøm om at vende tilbage til en tid, hvor staten kunne sidde og bestemme over medierne. Den tid er overstået, og det ærgrer dem selvfølgelig,« lyder det fra LA-ordføreren.

Han erkender, at Facebooks regelsæt ikke rimer på dansk ytringsfrihed, når det amerikanskejede medie sletter billeder af ammende kvinder og sætter danske politikere i karantæne på grund af politiske ytringer. Men det hverken kan eller skal danske politikere blande sig i, lyder det.

»Hvis jeg havde et social medie, så ville jeg ikke opstille de samme regler for indholdet, men nu er det engang ikke mig, der ejer Facebook. At politikere vil gå ind og bestemme over, hvilket indhold der må og ikke må være på et medie, er helt misforstået,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

Dagens Gossip