LA anbefaler nej: Hold nu op med at bruge Europol som gidsel

Danmark skal ikke være et mekka for forbrydere.

Sådan lød begrundelsen for et ja til afstemningen om retsforbeholdet fredag fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Hold nu op, lyder det fra Liberal Alliance, der som et af to partier i blå blok anbefaler danskerne at stemme nej ved afstemningen 3. december. Liberal Alliances europaordfører, Christina Egelund, siger:

- Allerede nu ser vi, at de partier, der vil afskaffe forbeholdet, tager Europol som gidsel i deres iver efter at komme forbeholdet til livs.

- Men den kommende afstemning handler altså ikke om, hvorvidt Danmark skal deltage i det internationale politisamarbejde eller ej. For selvfølgelig skal vi fortsat være med til at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet, siger hun og tilføjer:

- Til gengæld skal vi ikke lægge danskernes retssikkerhed i hænderne på EU, og det forhindrer vi netop ved at bevare forbeholdet.

Både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance mener, at regeringen for længst burde være gået helhjertet ind i arbejdet for en ny parallelaftale om Danmarks deltagelse i Europol.

Dermed kunne Danmark ligesom Norge og Schweiz stå uden for retssamarbejdet, men fortsætte i Europol, mener de to partier.

Liberal Alliance kritiserer samtidig, at EU-samarbejdet blandt andet på rets- og udlændingeområdet breder sig ind på områder, der før i tiden var forbeholdt de enkelte medlemslande.

Den bevægelse kan danskerne bremse ved at sige nej 3. december, mener Christina Egelund:

- Vi glæder os til at kæmpe for, at retsforbeholdet bevares, så dansk retspolitik fortsat besluttes af folkevalgte på Christiansborg og ikke af embedsmænd og politikere i Bruxelles.

- Derfor anbefaler vi også, at danskerne stemmer nej, når retsforbeholdets skæbne skal afgøres 3. december.

/ritzau/

Dagens Gossip