LA angriber regeringen for stigende boligskatter

Finansordfører Ole Birk Olesen (LA) angriber under tirsdagens finanslovdebat regeringen for at se stiltiende til, mens boligejerne bløder.

»Regeringen vil bruge 20 milliarder kroner mere i den offentlige sektor i 2020 end i år. Ikke færre end to tredjedele af de penge kommer ind via grundskylden (den kommunale ejendomsskat, red.), som især husejerne i forvejen betaler rigeligt af,« påpeger han.

»Det er en skandaløs uretfærdighed, og regeringen skal redegøre for, hvorfor den ikke vil gøre noget ved det,« erklærer LA-ordføreren i en skriftlig kommentar.

I 2013 indbringer grundskylden godt 22 milliarder kroner, mens tallet ventes at stige til 36 milliarder kroner i 2020. I sit finanslovforslag kræver Liberal Alliance stigningen stoppet.

»Statsministeren har flere gange sagt, at regeringen ikke planlægger skatte- og afgiftsstigninger. Det er jo simpelthen forkert - boligejerne kommer til at få en meget stor ekstraregning, der vil ligge som en bombe under deres økonomi i de kommende år. Det er afgørende, at det bliver stoppet,« siger Ole Birk Olesen.

Dagens Gossip