LA beskylder regeringen for magtarrogance

»Jeg mener, det er en frækhed fra regeringens side, forstået på den måde, at vi jo har spurgt til, hvordan de oplever problemerne med den nuværende offentlighedslov i deres egne ministerier. At de påstår, at justitsministeren skulle være den, der kunne svare på miljøministeren og klimaministeren og skatteministerens vegne, giver jo ingen mening,« siger han.

»Vi spørger jo specifikt til, hvordan det er i deres ministerier, og alligevel vil de ikke svare. Det er simpelthen en helt ny, lav standard for at nægte at svare Folketinget.«

Retsordføreren mener, det er et udtryk for, at regeringen vil have loven vedtaget så hurtigt som muligt.

»For det første er det et udtryk for en enorm magtarrogance, at man ikke ønsker at gå i dialog med Folketinget. For det andet er det et udtryk for, at man i virkeligheden bare ønsker at køre offentlighedsloven igennem Folketinget og er fuldstændig ligeglad med indsigelser og bekymringer,« siger han, der ikke har de store forventninger til Bødskovs svar.

»Jeg havde forventet at få nogle spændende svar fra de forskellige ministre. Nu må jeg sige, at mine forventninger ikke er store, for jeg frygter bare, at Morten Bødskov vil lyde som et ekko af sig selv igennem det seneste halve år,« siger han.

Tirsdag kom det frem, at der ikke var givet aktindsigt i dokumenter, som førte til blandt andet skattesagen om artikler om Farum-sagen, under den nye lov.

Det er vand på kritikernes mølle, mener Simon Emil Ammitzbøll.

»Jeg synes, det beviser det, vi hele tiden har sagt, nemlig at der er skandaler, der frem over ikke vil komme frem, fordi det bliver nemmere for ministre at skjule fejl og fiflerier.«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip