LA beskylder vismænd for »gigantisk hasardspil«

»Danmark står i en stor økonomisk krise, og der er dundrende underskud på statens finanser. Det er et gigantisk hasardspil med dansk økonomi at lempe finanspolitikken nu. Danmarks unge skal ikke senere komme til at betale regningen for nutidens politikere, der gerne vil bruge løs af penge, de ikke har,« siger finansordfører Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at Liberal Alliance gerne vil understøtte den økonomiske vækst ved at gennemføre markante skattelettelser, men det skal finansieres ved et tilsvarende mådehold i den offentlige sektor.

»Danmark har brug for økonomisk vækst, men den skal komme samtidig med at vi bringer de offentlige udgifter ned. Vi skal lade borgere og virksomheder beholde en større del af deres egne penge - samtidig med at det offentlige begynder at bruge færre penge,« siger Ole Birk Olesen.

Vismandsrapporten, der blev præsenteret tirsdag middag, konkluderer, at finanspolitikken med fordel kan lempes. Der peges eksempelvis på at øge det offentlige forbrug nu og efterfølge det af en lavere vækst senere, opretholde et højt niveau for de offentlige investeringer eller at forlænge det investeringsvindue, som skal sætte gang i erhvervslivets investeringer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip