LA: Budgetforlig i København er et socialistisk eksperiment

»Der var dårligt tid til en kop kaffe ved forhandlingsbordet, før Frank Jensen blankt afviste at sænke både grundskylden, personskatten og erhvervsafgifter. Derfor er det endt ud med et ræverødt forlig, som gør det stik modsatte af det, der er behov for – nemlig at forhindre massive grundskyldsstigninger de kommende år på omkring 14.000 kroner om året og lette afgiftsbyrder for et hårdt presset erhvervsliv. Det kan man roligt kalde et socialistisk eksperiment, som kun kan gå galt,« siger Lars Berg Dueholm i en pressemeddelelse.

Liberal Alliance forlod allerede mandag forhandlingsbordet, mens Venstre og de Konservative fulgte trop onsdag.

Overborgmester i København Frank Jensen (S) ønsker med budgettet for 2014 at sikre stærke skoler, billige boliger og bedre forhold for de udsatte. Det skal blandt andet ske via investeringer i mere end 1.200 nye almene familie- og ungdomsboliger, et større rådighedsbeløb for pensionister og førtidspensionister og en styrket beskæftigelsesindsats og bedre forhold for erhvervslivet. Hertil kommer investeringer i bedre forhold for cyklister, bedre idrætsfaciliteter, en øget tryghedsindsats og en kontrolenhed mod social dumping.

»Vi er klar til skolereformen fra dag ét. Vi skal have flere timer, en mere fysisk skoledag og mere faglig fordybelse. Men det er ikke nok. Rammerne skal også være i orden. Børnene skal have mad, så de kan koncentrere sig og lærerne skal have ordentlige arbejdslokaler og bedre efteruddannelse. Samtidig lægger jeg vægt på, at vi får bygget mere end 1.200 nye boliger, som almindelige lønmodtagere har råd til i København,« siger Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune har desuden afsat 200 millioner kroner til at påbegynde en udvidelse af metro-nettet, så det også når til Københavns Sydhavn.

Dagens Gossip