LA: Der er stemmer i at give gaver

Joachim B. Olsen (LA) er ikke blandt tilhængerne, men Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører er dog ikke overrasket over udspillets popularitet.

»Der er flere stemmer i at give penge end at tage penge fra folk. Det er en af de store udfordringer for samfundet og for demokratiet, for det gør det svært at gennemføre reformer,« siger han.

Ifølge Joachim B. Olsen har kritikerne af dagpengereformen en klar fordel i debatten: De kan hive ofrene for reformen frem og vise eksempler på udfaldstruede ledige.

»Det er meget sværere at vise konkrete eksempler på konsekvenserne, hvis man ikke gennemfører reformen. Man kan ikke interviewe en person, der på længere sigt mister sit arbejde på grund af dalende beskæftigelse. Det gør det svært at forklare, hvorfor udspillet hverken er i nationens eller i de beskæftigedes interesse,« siger LA-politikeren.

Han mener, at politikerne er bange for at virke usympatiske, hvis de afviser at hjælpe de udfaldstruede ledige.

»Det er helt naturligt, at man gerne vil hjælpe, men spørgsmålet er, om man hjælper reelt ved at forlænge den offentlige forsørgelse. Det bringer i hvert fald ikke de ledige tættere på arbejdsmarkedet,« siger Joachim B. Olsen, der ser regeringens udspil som et »klassisk velfærdsstatsproblem«.

»Hver gang man laver reformer, skriger de grupper, der bliver ramt, voldsomt op, især hvis de har stærke kræfter som fagbevægelsen i ryggen. Det er forklaringen på, at den offentlige sektor bare bliver ved med at vokse,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip