LA: Diskussion om ulighed er ligegyldig

»Dybest set er diskussionen om ulighed fuldstændig ligegyldig. Fordi i sidste ende handler det om at skabe vækst og arbejdspladser, og hvorvidt et af verdens mest lige samfund bliver lidt mere eller lidt mindre lige, det betyder jo ikke noget som helst,« siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Han mener, at regeringens erkendelse af, at initiativer som skattereformen i 2012 samt reformer af førtidspension og fleksjob, kontanthjælp og SU har øget uligheden, illustrerer, at regeringen snakker om »mærkelige ting«.

»Det er endnu et eksempel på, at regeringen snakker om nogle mærkelige ting, der står i regeringsgrundlaget, som de alligevel ikke lever op til. Regeringen lader som om, at lighedsdiskussionen betyder noget, men har hele tiden været klar over, at den overhovedet ingen betydning har. Det betyder til gengæld noget, at vi får skabt vækst og arbejdspladser,« siger Simon Emil Ammitzbøll og tilføjer, at ulighed også er et udtryk for frihed.

»For os handler det om, at borgerne får mere frihed, og med den frihed følger også en masse forskellige individuelle valg, og det har selvfølgelig en betydning for, hvor lige vi bliver i samfundet,« siger han.

Margrethe Vestager vil tirsdag offentliggøre rapporten »Fordeling og incitamenter«, som netop sætter fokus på fordelingspolitikken.

Dagens Gossip