LA-drabsmand ville skyde endnu flere sikkerhedsvagter

Den 23-årige mand, der er anklaget for at åbne ild i den internationale lufthavn i Los Angeles, havde til hensigt at slå endnu flere sikkerhedsvagter ihjel, end den ene han dræbte fredag.

I en håndskrevet notits, som manden havde på sig i lufthavnen, stod der, at han planlagde at dræbe "adskillige" sikkerhedsvagter, fortæller FBI.

Paul Anthony Ciancia kan se frem til en tiltale for drab på en føderal tjenestemand og for vold i en international lufthavn, siger statsadvokat i delstaten Californien André Birotte.

Anklagerne vil overveje at kræve dødsstraf til gerningsmanden, der udover at dræbe en sikkerhedsvagt sårede flere personer, siger Birotte ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Skudepisoden skabte kaostilstande i den travle internationale lufthavn, hvor over 1500 flyafgange blev påvirket. Alle lufthavnens terminaler var først fuldt åbne igen lørdag - mere end 24 timer efter at den bevæbnede mand begyndte at skyde omkring sig.

Statsadvokaten fortæller, hvordan Ciancia trak et halvautomatisk våben og skød TSA-sikkerhedsvagten.

I første omgang blev vagten såret, mens gerningsmanden bevægede sig videre i bygningen. Han vendte dog tilbage og skød den sårede endnu en gang.

Han skød yderligere fire personer - heriblandt to sikkerhedsvagter - før han blev tilbageholdt efter en skudveksling med politiet.

Den 23-årige er fortsat indlagt og er endnu ikke blevet afhørt af efterforskere.

Det står dog klart på baggrund af den håndskrevne notits, at han gik målrettet efter TSA-vagterne, som han følte vrede mod, fortæller lederen af FBI's Los Angeles-afdeling, David Bowdich.

- I notitsen, der var håndskrevet af den anklagede og var underskrevet af den anklagede, fandt vi en erklæring, hvor han traf en bevidst beslutning om at dræbe adskillige TSA-medarbejdere, siger FBI-chefen.

Han tilføjer, at gerningsmanden skriver, at han ønskede at "indgyde frygt i deres forræderiske sind".

Borgmester i Los Angeles Eric Garcetti sagde fredag, at Ciancia havde nok ammunition på sig til at dræbt alle i Terminal 3.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip