LA: Erhvervsråd er regnedrenge for Socialdemokraterne

Det mener Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen (LA), der i en kronik i Berlingske søndag retter en skarp kritik mod erhvervsrådet, der hyppigt optræder i medierne med politiske og økonomiske analyser.

Ole Birk Olesen peger på, at Socialdemokraterne er »heftigt« repræsenteret i erhvervsrådets politiske ledelse, der består af en bestyrelse og et råd, hvor medlemmerne blandt andre tæller fagforeningsledere som Harald Børsting og Poul Erik Skov Christensen samt Socialdemokraternes finansordfører John Dyrby Poulsen (S) og politisk ordfører Magnus Heunicke (S).

Ifølge Birk Olesen skinner erhvervsrådets regeringsvenlige linje igennem i rådets analyser af regeringens politik. Han mener, at rådet har været påfaldende tavs, når det gælder kritik af den stigende økonomiske ulighed, som ifølge Ole Birk Olesen har været resultatet af regeringens politik.

Men formanden for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Lars Andersen, føler sig ikke ramt af kritikken.

»Det er skudt helt ved siden af, mener jeg,« siger han og afviser, at rådet ikke tør kritisere regeringens politik.

»Det er ikke rigtigt, at vi ikke kritiserer Socialdemokraterne, hvis du for eksempel ser på vores kritik af lettelser af selskabsskatten. Vi har også støttet op om vismændene og kritiseret den finanspolitiske kurs, og vi har kritiseret, at kommunerne bruger for få penge,« siger Lars Andersen.

Han afviser også kritikken fra Ole Birk Olesen af, at rådet har lavet en vildledende beregning af konsekvenserne af Liberal Alliances skattepolitik.

»Man kan jo ikke gå rundt og sige, at vi skal have maks. 40 procent skat og så lade som om, at hver gang der kommer beregning af et af deres forslag, så er det ikke det, der gælder. Men vi regner da meget gerne på det, når de kommer med et konkret forslag,« siger Lars Andersen, der ikke mener, at rådet forsøger at skjule dets tilknytning til fagbevægelsen.

»Vi lægger ikke skjul på vores tilknytning til fagbevægelsen - det fremgår af vores navn og på vores hjemmeside. Og det er rigtigt, at der er fagforeningsledere i bestyrelsen. Det betyder jo ikke, at jeg skal ringe til Socialdemokraternes politiske ordfører og få en godkendelse af, hvad vi laver,« siger han.

»Den måde, det virker på, er, at hvis vi fandt på at lave analyser, som den ene gang efter den anden stillede spørgsmål ved, hvad vi skal bruge fagbevægelsen til, så kunne den have den konsekvens, at de ville sige: Hvorfor skal vi bruge penge på det her. Men man skal huske, at der er nogen, der betaler for det her. Sådan er det ved enhver institution, at pengene skal komme et sted fra, og det prøver vi ikke at skjule,« siger Lars Andersen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip