LA hidser sig ikke op over virksomheders annonce-advarsel

Det får ikke Liberal Alliances erhvervsordfører, Joachim B. Olsen, op af stolen, at en række danske virksomheder nu advarer mod regeringens proklamerede asylannoncer.

Selvom Joachim B. Olsen understreger, at Liberal Alliance varetager erhvervslivets interesser, så frygter man ikke annoncernes effekt.

- Vi deler erhvervslivets ønske om, at Danmark er åbent land, når det handler om at tiltrække arbejdskraft fra udlandet. Det er ekstremt vigtigt for Danmarks velstand og velfærd, siger han til Ritzau og fortsætter:

- Men jeg tror heller ikke, at de her asylannoncer kommer til at gøre det sværere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Den bekymring deler jeg ikke.

Udmeldingen kommer efter, at Jyllands-Posten fredag kunne fortælle, at store danske virksomheder frygter, at udlændinge i fremtiden vil betragte Danmark som et lukket land. Det vil betyde, at vi går glip af kvalificeret arbejdskraft, lyder det.

- Virksomhederne har én opgave, og det er at varetage deres egne interesser. Men nogle gange får de måske en lidt blind vinkel, lyder det fra Joachim B. Olsen.

Han nævner Muhammed-krisen som et eksempel på en situation, hvor erhvervslivet ikke overvejede de overordnede problemstillinger, men primært tænkte på deres egne interesser.

Helt generelt fastslår Joachim B. Olsen dog også, at idéen om asylannoncer "ikke er groet i Liberal Alliances have":

- Jeg tror ikke, at annoncerne får den store betydning, og jeg tror ikke, at de kommer til at bremse tilgangen til Danmark. Jeg tror, at de her annoncer har størst betydning internt i Danmark, lyder det.

/ritzau/

Dagens Gossip