LA: Ikke brug for mere bureaukrati

»Vi har verdens største offentlige sektor, blandt andet fordi den er ved at segne under bureaukratiske krav. Det suger arbejdstid og penge ud af den, uden at borgerne får gavn af det,« siger partileder Anders Samuelsen (LA) i en skriftlig kommentar.

»Vi har lige set en ny undersøgelse fra FTF, der viser, at offentligt ansatte bruger en hel times arbejde hver dag på at dokumentere, registrere, måle og indrapportere det ene og det andet. Det tosseri skal væk, og her må Folketinget og regeringen tage det første skridt,« erklærer han.

Anders Samuelsen ryster imidlertid på hovedet over Produktivitetskommissionens opskrift på at slippe af med bureaukratiet. Kommissionen vil ifølge LA blot skabe endnu mere bureaukrati med sit forslag om at måle resultaterne i den offentlige sektor.

»Man tror, det er en joke - men de foreslår faktisk en masse ny bureaukrati. Det er helt tåbeligt. Man får ikke gang i effektiviseringerne ved at starte med at udfylde nye blanketter - det gør man kun ved at stramme tilførslen af penge en lille smule til,« siger Samuelsen.

Liberal Alliance vil effektivisere den offentlige sektor for 1,5 procent om året, noget der ifølge partiet vil frigøre 50 milliarder kroner årligt. Pengene skal bruges til skattelettelser og til at gøre det offentlige klar til fremtidens udfordringer med flere ældre borgere.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip