LA kalder militær løsning i Syrien naiv

Sådan lyder det fra partiets udenrigsordfører, Mette Bock (LA).

»Vi er skeptiske over for et militært indgreb, hvor man forsøger at fjerne Assad (den syriske præsident, red.) ved magt. Man kan ikke bombe sig til en varig løsning, der skaber fred i Syrien. Det er en komplet umulighed. Så det er vi imod,« forklarer hun.

Liberal Alliance vil til gengæld gerne støtte et humanitært indgreb, hvor man hjælper den hårdt trængte syriske civilbefolkning.

»Vi er meget positive over for, at man går ind og sikrer krisehjælp, altså akut katastrofehjælp, i den situation, hvor der sker massive overgreb på civilbefolkningen. Det kan være i form af, at man etablerer korridorer, som sikrer, at humanitær hjælp kan komme ind i Syrien, men det er en helt anden form end et militært indgreb,« forklarer Mette Bock, som betegner det som »naivt« at tro, at krisen i Syrien kan løses militært.

»Det er et kæmpe dilemma, for Assad er en bandit, som begår forfærdelige overgreb på sin egen civilbefolkning, som det internationale samfund må hjælpe til beskyttelse. Men det er en anden type indgreb end at gå ind militært og afsætte Assad. Det er naivt at tro, at det vil skabe en varig politisk løsning,« siger hun.

Den danske regering har hidtil stået fast på, at Danmark ikke ville bakke op om et indgreb i Syrien uden at have FN i ryggen, men tirsdag åbner statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) op for, at Danmark kan gribe ind uden et mandat fra FNs Sikkerhedsråd.

»Det, vi hører fra vores nærmeste allierede, er, at de efterhånden ikke er i tvivl om, at der er tale om kemiske våben, og at det er Assad, der har brugt kemiske våben mod egen befolkning. Det her lægger selvfølgelig et maksimalt pres på FNs Sikkerhedsråd, men jeg er også nødt til at sige, at hvis FNs Sikkerhedsråd ikke vil reagere i den nuværende situation, så er vi nødt til at overveje alternative reaktionsmønstre,« siger statsministeren til TV 2 Nyhederne.

Dagens Gossip