LA og DF i kamp om den strammeste udlændingepolitik

Efterfølgende har integrationsordfører Martin Henriksen (DF) inviteret LA-formanden på »kursus i stram udlændingepolitik«, hvortil Samuelsen svarede, at DFeren er velkommen på et gruppemøde i Liberal Alliance, hvis han vil lære om »løsningsforslag, der virker, og som ikke bare skaber overskrifter«.

Martin Henriksen er også kommet med eksempler på, at det ikke passer, når Liberal Alliance påstår, at partiet - modsat Dansk Folkeparti - går ind for optjeningsprincipper i forhold til velfærdsydelser.

»Her må jeg bare gøre Anders Samuelsen opmærksom på, at vi for et par måneder siden fremsatte et beslutningsforslag om, at man skal optjene retten til kontanthjælp. Og det stemte Liberal Alliance altså ikke for,« siger integrationsordføreren.

Anders Samuelsen forklarer, at det skyldtes, at forslaget på den ene side ikke var stramt nok, mens det på den anden side, var for stramt.

»Der er nemlig to grupper: Indvandrere og flygtninge, og Dansk Folkepartis forslag skulle gælde for alle. Men vi mener, at dem, der er indvandrere, de skal ingenting have - modsat Dansk Folkeparti, som gerne vil give dem noget. Omvendt mener vi, at dem, der kommer ind og får flygtningestatus, de skal have samme regler som danskere,« siger Anders Samuelsen, som samtidig understreger, at Liberal Alliance har en »meget klogere« udlændingepolitik end DF.

»Jeg tror også, det er derfor, at Dansk Folkeparti reagerer så hårdt. Nu har de råbt om problemer i mange år, og så er de noget nervøse for, at der rent faktisk er et parti, som har løsningsforslag, der virker. Jeg tror, de føler sig truet af, at der nu kommer nogen med nogle konstruktive løsningsforslag,« siger Anders Samuelsen.

Politisk kommentator på Radio 24syv Jesper Termansen vil ikke gøre sig til smagsdommer over, hvilket af de to partier, der har den strammeste udlændingepolitik. Men bruger man eksemplets magt, er det Dansk Folkeparti, fastslår han.

»Man må bare sige, at Dansk Folkeparti om nogen op igennem 00erne har gennemført og stået for stramninger. Det har vi stadig til gode at se med Liberal Alliance,« siger Jesper Termansen og fortsætter:

»Det eneste, Liberal Alliance har foretaget sig i denne her regeringstid, er, som det eneste borgerlige parti at indgå en asylaftale med regeringspartierne, som lemper vilkårene. Og det er jo et eksempel, der trækker i den anden retning. »

Han mener, at Anders Samuelsen i øjeblikket har travlt med at vise de borgerlige kunder, at der er varer på alle hylderne i hans købmandsbutik

»Han er i færd med at vise dem, at de ikke bare køber en lav skatteprocent og en mindre offentlig sektor, men at partiet, ifølge Samuelsen selv, sandelig også kan konkurrere på den stramme udlændingepolitik. Jeg tror, det er det, det drejer sig om,« fortæller Jesper Termansen.

Dagens Gossip