LA og V bakker op om fyringstrussel til skoleledere

Både Liberal Alliance og Venstre bakker om, at der skal være konsekvenser for skoleledere, der ikke leverer varen.

»Med folkeskolereformen er det nu blevet klart præciseret, at ledelsesretten på skolerne ligger hos de enkelte skoleledere. Derfor kan vi i Venstre sagtens følge Frank Jensens udmelding om at ledere, der ikke lever op til kravene, må finde sig et andet arbejde,« siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der er medlem af Borgerrepræsentationen og Børne- og Ungdomsudvalget, i en pressemeddelelse.

Men skolelederne skal også have lov til at trække en konsekvent streg i sandet, hvis deres medarbejdere ikke leverer varen, understreger Lars Berg Dueholm (LA), der er gruppeformand for Liberal Alliance i Borgerrepræsentationen.

»Når vi stiller disse krav til skolelederne, så skal vi samtidig være opmærksomme på, at skolelederne altid har muligheder for reelt at lede. Eksempelvis er det helt afgørende, at en skoleleder uden kommunens indblanding har beføjelser til at belønne dygtige lærere og afskedige lærere, der ikke leverer tilstrækkeligt,« siger han.

Anders Balle, formand for Skolelederforeningen, har ifølge DR sagt, at »det er en forkert vinkel at have, at det er fyringstrusler, der skal drive folkeskolen frem«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip