LA om konsulentforbrug: Skattekronerne bliver sjoflet væk

Sådan lyder meldingen fra Liberal Alliance, der langer ud efter både den nuværende og tidligere regering for det omfattende og milliarddyre konsulentforbrug.

»Det er kritisabelt, at staten bruger løs af borgernes skattekroner på private konsulenter, når Rigsrevisionen allerede for tre år siden har råbt vagt i gevær om det høje forbrug af konsulenter. Både den nuværende og den tidligere regering bør have røde ører over at misbruge danskernes skattekroner på den måde,« siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA) i en skriftlig kommentar.

Han opfordrer regeringen til med det samme at sørge for, at der bliver skåret ned på forbruget.

»Den offentlige sektor er en af verdens dyreste, og det er der ikke noget at sige til, når skattekronerne bliver sjoflet væk på dyre konsulenter. Regeringen er nødt til finde en løsning, så brugen af konsulenter kommer ned i et fornuftigt leje,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

I 2011 og 2012 købte staten i gennemsnit private IT- og managementkonsulenter for mindst 3,8 milliarder kroner om året. Den udgift er 400 millioner højere end i 2010, viser et notat fra Moderniseringsstyrelsen, som Berlingske Nyhedsbureau har fået aktindsigt i.

Rigsrevisorernes kritik i 2010 fik Finansministeriet til at oplyse Rigsrevisionen, at man ville nedbringe udgifterne til konsulenter ved at reducere driftsbudgetterne med 125 millioner kroner om året.

De nye oplysninger får statsrevisorerne, der tidligere har set på de store udgifter, til at kræve Rigsrevisionen ind i sagen.

Dagens Gossip