LA om skoledag: Burde være strafbart at spilde børns tid

Skrevet af admin

28/01/2016

Dagens topnyheder

Nu må politikerne skære længden af skoledagen ned og stoppe med at spilde børns tid.

Så direkte lyder det fra Liberal Alliance, efter at et notat fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, har afsløret, at 76,1 procent af de 15.682 elever, som er med i undersøgelsen, mener, at skoledagen er lidt eller alt for lang.

Liberal Alliances undervisningsordfører Merete Riisager mener, at børn har "ret til fritid":

- Jeg synes, der er noget kuldslået over, at forligspartierne har været så lidt optagede af kvaliteten i børnelivet, da de lavede den lange skoledag. Det er altså ikke ligegyldigt, hvad børnene laver, mens mor og far er på arbejde.

- Livet leves lige nu og her, og det burde være strafbart at spilde andre menneskers tid, hvis man ikke har en god grund. Også når der er tale om børn, lyder det fra Merete Riisager i en pressemeddelelse.

Hun mener, at den længere skoledag langt fra er lig med mere kvalitets læringstid for børnene:

- Den lange skoledag, hvor der er indlagt timer til brætspil og youtube-videoer bør tages af bordet. I stedet bør man sikre, at eleverne får en kortere skoledag med fokus på kvalitet, med gode undervisningsmaterialer og dygtige lærere.

- Man bliver altså ikke dygtig af at sidde længe ovre i skolen – det er den gode undervisning, der gør forskellen, siger Merete Riisager.

Hun oplyser, at hun har talt med "en lang række elever, der oplever, at de spilder deres tid på UU-timer og tvungne lektie-caféer":

- I stedet for at løbe en tur omkring skolen, vil de heller til en sport, de brænder for. Og i stedet for at sidde og spille brætspil, vil de gerne have deres egen tid. Det er et ønske, man bør lytte til, siger Merete Riisager.

Hun frygter, at de lange skoledage betyder, at børn ikke får lært at administrere deres egen tid, fordi det i stedet er voksne, der sætter dem i gang.

/ritzau/