LA savner skattelettelser i regeringsudspil

»Det trækker i den forkerte retning. Regeringen har ikke fokus på at øge den økonomiske vækst og jobskabelse i Danmark. Den fokuserer på at øge det offentlige forbrug, og det, synes vi, er en helt forkert prioritering,« siger finansordfører Ole Birk Olesen (LA) og uddyber:

»I en situation, hvor vi har verdens største offentlige sektor, prioriterer regeringen en større offentlig sektor i stedet for at prioritere konkurrenceevnen«.

Liberal Alliance mener, at nedsættelse af energiafgifterne, indkomstskatten og selskabsskatten er vejen til vækst og flere arbejdspladser.

»Hvis de 0,5 procent i stedet blev brugt til at sænke skatterne, så kunne både lønmodtagere og virksomheder få bedre konkurrenceevne, og vi kunne genskabe mulighederne for at skabe vækst i Danmark,« siger Ole Birk Olesen.

Spørgsmål: Kan du se Liberal Alliance være med i en samlet aftale om finansloven?

»Det kan jeg sagtens, hvis regeringen er villig til at imødekomme vores ønsker om, at de ekstra penge, der kommer i kassen næste år, ikke skal gå til øget offentlig forbrug, men bruges på at lette skattebyrden for danskerne. Er regeringen det, er der masser af muligheder for en aftale til borgerlig side,« siger LA-ordføreren.

Dagens Gossip