LA: Seniorjob er et »misfoster«

Sådan siger Liberal Alliances Joachim B. Olsen (LA), efter at det lørdag kom frem, at seniorjobordningen er blevet mere populær - og dermed dyrere - end ventet.

»Seniorjobordningen er et misfoster, som bør afskaffes. Hele ideen om, at man - bare fordi man er i 50erne eller starten af 60erne - har krav på et job i kommunen er dybt absurd,« siger Joachim B. Olsen.

Ifølge Jyllands-Posten skønnede regeringen i december, at der ville være 1.080 seniorjobbere i år, hvilket ville svare til en udgift på 388 millioner kroner. Men nu lyder et nyt skøn på det tredobbelte: 3.300 seniorjobbere til i alt 1,2 milliarder kroner. Det er 800 millioner kroner mere end forventet, og i 2014 bliver den tilsvarende ekstraregning på 1,2 milliarder kroner.

»Det, at man har en bestemt alder, skal ikke kunne udløse krav om job. Man skal ikke ansætte mennesker i den offentlige sektor, medmindre der er et behov,« siger Joachim B. Olsen.

Men det er ikke alene økonomien i ordningen, der får Joachim B. Olsen til at forlange den afskaffet.

»De her mennesker har nogle kompetencer og klarer sig godt, når man sammenligner med andre aldersgrupper. Der er ikke noget, der tilsiger, at lige nøjagtigt de skal stilles anderledes end andre,« siger Joachim B. Olsen.

Han mener, at ordningen er et godt eksempel på »misforstået godhed« hos politikerne.

»Jeg tror ikke, det er noget de ældre har efterspurgt. Det er snarere udtryk for, at politikere finder på krumspring for at bløde op på reformer. Og så ender det med at modvirke selve reformen, og derved går samfundet glip af den forventede gevinst,« siger Joachim B. Olsen, der ikke er i tvivl om, at seniorjobordningen »bliver afskaffet på et tidspunkt«.

Også den liberale tænketank Cepos anbefaler, at ordningen skrottes.

»Siden midten af 2010 har kommunerne reduceret deres ordinære medarbejderstab med 25.000 personer for at rationalisere. Samtidig med denne rationaliseringsproces bliver kommunerne tvunget via loven til at ansætte seniorer, der er over 55 år, og som har betalt efterlønskontingent. Det er tæt på at være absurd,« siger cheføkonom Mads Lundby Hansen, Cepos.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip