LA stiller sig tilfreds med liste over krigsdokumenter

Liberal Alliance (LA) vil i første omgang kun forsøge at tvinge regeringen til at offentliggøre en liste over dokumenter, som Irak- og Afghanistankommissionen har modtaget.

Selve dokumenterne skal borgere og journalister selv søge aktindsigt i – med risiko for at få afslag.

Det skriver Information.

Udtalelser torsdag fra partiets udenrigsordfører, Mette Bock, kunne ellers tolkes som om, at partiet ville tvinge regeringen til at offentliggøre alle de ikke-klassificerede dokumenter, som den nu lukkede Irak- og Afghanistan-kommission modtog.

Det skulle ske via et beslutningsforslag, som partiet ville fremsætte.

- Nu er det jul, og nu kan vi ikke vente længere. Vi mener ikke, at der er noget at skjule og ved at sige, at man ikke vil fremlægge dokumenterne, er man i virkeligheden med til at puste til en myte om, at det er noget meget farligt og forkert, der ligger her, sagde Mette Bock til DR.

Udenrigsordførerens udtalelse var en henvisning til, at hun tidligere har sagt, at partiet ville fremsætte et sådant beslutningsforslag, hvis regeringen ikke selv havde fremlagt dokumenterne inden jul.

Men nu siger Mette Bock til Information, at LA på nuværende tidspunkt ikke har tænkt sig at fremsætte et beslutningsforslag, der skal tvinge regeringen til at fremlægge selve de tusindvis af dokumenter, som den nedlagte undersøgelseskommission nåede at modtage.

Forslaget skal kun tvinge regeringen til at fremlægge en liste over dokumenterne, understreger hun over for Information.

Dermed får journalister og andre interesserede mulighed for at få aktindsigt i de dokumenter, som de kan se på listen.

Hun siger dog i dag, at partiet stadig er i gang med at udarbejde det endelige beslutningsforslag og vil lytte til eventuel kritik.

/ritzau/

Dagens Gossip