LA: Støjberg skal følge henstillingen fra ombudsmanden

Skrevet af admin

10/12/2015

Dagens topnyheder

Regeringens flygtningeannoncer, der i september blev bragt i fire libanesiske aviser, var "ikke retvisende", lyder dommen fra Folketingets Ombudsmand.

Og sådan en henstilling skal regeringen selvfølgelig følge, understreger støttepartiet Liberal Alliance.

- Det er altid godt at minde den til enhver tid siddende regering om, at kritik fra ombudsmanden ikke bare er et partsindlæg, siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA) til Ritzau.

- Det er sådan set en henstilling til, hvordan man skal opføre sig, som Folketinget må forvente bliver fulgt.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) reagerer på ombudsmandens kritik ved at sige, at hun "ikke er enig" og mener "at ombudsmanden har begået en fejl".

Ministeren varsler flere nye annoncer med oplysning om de asyltramninger, regeringen i denne uge er nået til enighed om med blå blok og Socialdemokraterne.

Spørgsmål: Hvad mener Liberal Alliance om Støjbergs reaktion på kritikken?

- Regeringen kan jo lave annoncer, hvis den vil. Jeg vil gerne understrege, at Liberal Alliance har støttet en lang række af de udlændingestramninger, som regeringen har på programmet, siger Simon Emil Ammitzbøll og tilføjer:

- Det gør vi stadig. Men regeringen skal følge henstillinger fra ombudsmanden. Det er og bliver vores udgangspunkt nu og fremadrettet.

Spørgsmål: Så du forventer, at kommende annoncer skal tage hensyn til kritikpunkterne fra ombudsmanden?

- Ja, jeg går ud fra, at hvis regeringen beslutter at lave nye annoncer, så vil vi ikke komme i samme situation igen, siger ordføreren.

/ritzau/