LA støtter adgangskrav til erhvervsskolerne

»Vi har længe talt for at højne både niveauet og prestigen ved de danske erhvervsuddannelser. Der er brug for flere kvalificerede studerende og for at få frafaldsprocenten ned, og her er det en glimrende idé at stille større krav, inden man kan blive optaget,« forklarer Liberal Alliances uddannelsesordfører, Merete Riisager (LA), i en pressemeddelelse.

Ordføreren understreger dog, at det bør være erhvervsuddannelserne selv, der får lov til at fastlægge kravene til de elever, der ønsker at begynde på en erhvervsuddannelse.

»Det er de enkelte erhvervsuddannelser, der selv bedst ved, hvilke krav det giver mest mening at stille. Det behøver ikke kun at være et rigidt karakterkrav, og det skal i hvert fald slet ikke være os bag de tykke mure på Christiansborg, der regulerer de detaljer,« siger Merete Riisager.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt forklarer mandag i Berlingske, at man bør se på adgangskrav.

»Vi er nødt til at indføre en eller anden form for adgangskrav på erhvervsuddannelserne for at sikre, at kvaliteten er i orden. Vi skal have vendt op og ned på, at der ikke er så meget prestige i at tage en erhvervsuddannelse. Og det skal vi gøre på mange forskellige måder – blandt andet ved at gøre de faglige miljøer stærkere,« siger statsministeren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip