LA støtter både patentdomstol og afstemning

»Vi støtter patentdomstolen, men når man er kommet frem til, at man afgiver suverænitet til EU ved at tilslutte sig aftalen, så bør det udløse en folkeafstemning. Det er et grundlæggende princip i Liberal Alliance, at man spørger befolkningen, når der er suverænitet på spil,« siger Merete Riisager til Berlingske Nyhedsbureau.

Ifølge Liberal Alliance vil en patentdomstol gøre det lettere for danske virksomheder at søge patenter i EU og dermed reducere tid og omkostninger ved papirarbejde. Også Enhedslisten og Dansk Folkeparti ønsker en folkeafstemning, men er omvendt imod aftalen. Dermed lader det til, at regeringen allerede nu må sande, at det vil blive danskerne, der skal bestemme.

Spørgsmål om afgivelse af suverænitet kræver i henhold til Grundloven nemlig et flertal på 5/6 af Folketingets medlemmer, hvis de ikke skal tages op ved en folkeafstemning. Sådan et flertal har på nuværende tidspunkt lange udsigter for regeringen.

Hos Liberal Alliance kan man dog komme i en situation, hvor man med et ja til aftalen i folketingssalen vil gå imod eget ønske om en folkeafstemning, men det ser Merete Riisager ikke som noget problem.

»Hvis det kommer til en afstemning i folketingssalen, kan man jo vælge at stemme gult. Men som udgangspunkt er vi er meget positive over for en fælles patentdomstol, men mener, at befolkningen bør høres, når der er tale om afgivelse af suverænitet,« siger hun og tilføjer:

»Det er jo paradoksalt, at vi sandsynligvis får en folkeafstemning om det her og ikke om finanspagten, som jo har langt større konsekvenser for Danmark. Så man kan undre sig over, at regeringen nægtede at udskrive en folkeafstemning om finanspagten.«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip