LA støtter strammere udvisningsregler

»Det kan siges meget enkelt: Det burde som det mindste være sådan, at udlændinge, der begår grove volds- eller voldtægtsforbrydelser, ikke får lov til at være i Danmark. Vi vil derfor meget gerne være med til at stramme loven, så det bliver sværere for domstolene ikke at udvise de dømte i den slags sager,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han pointerer, at Liberal Alliance vil stramme reglerne til en grad, hvor udlændinge uden permanent opholdstilladelse blive udvist, lige så snart de overtræder straffeloven, mens udlændinge med permanent opholdstilladelse bliver udvist, første gang de begår personfarlig kriminalitet eller hvis de overtræder straffeloven mere end én gang.

»Danmark har brug for de udlændinge, der kan bidrage til samfundet, og dem skal vi modtage som et åbent og frit samfund. Men med friheden hører også ansvaret, og det betyder, at der skal være kort proces i forhold til dem, der kommer for at ødelægge det danske samfund med vold og kriminalitet,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han tilføjer, at Liberal Alliance ønsker, at udlændinge med permanent opholdstilladelse skal miste retten til at søge dansk statsborgerskab, hvis de overtræder straffeloven.

I sagen fra Gullestrup, som Liberal Alliance og Dansk Folkeparti henviser til, voldtog den dengang 16-årige somalier en 10-årig pige, mens han en måned tidligere havde forsøgt at voldtage en 18-årig kvinde. Foruden seks års fængsel dømte byretten ham til udvisning af Danmark, men dommen blev gjort betinget af landsretten.

Dagens Gossip