LA tager afstand fra vismændenes vej ud af krisen

Sådan lyder advarslen fra Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen (LA).

»Vi ønsker ikke et større underskud på de offentlige finanser. Det er nutidens børn og unge, der kommer til at betale for, at dem, der har stemmeret i dag, ikke vil betale for den regning, de stifter i det offentlige,« siger han.

Ifølge Ole Birk Olesen bør Danmark gå en helt anden vej.

»Skatterne er uretfærdigt høje. Det ødelægger lysten til at arbejde og investere i Danmark, men skatterne skal sænkes, samtidig med, at staten sænker sine udgifter, så underskuddet ikke bliver større,« siger finansordføreren.

Regeringen har de seneste to år gennemført finanslove med Enhedslisten, og partiet har denne gang gjort det til en mærkesag, at finanspolitikken skal lempes for at skabe flere job.

Både de økonomiske overvismænd og AE-rådet argumenterer i Berlingske Business for, at Danmark skal udnytte muligheden for en lempelse efter flere år med stramme finanslove.

»Vi har ikke set en økonomisk udvikling, der får os til at ændre på vores grundlæggende anbefaling af, at finanspolitikken for 2014 med fordel kan lempes med ti til 12 milliarder kroner,« siger overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

Dagens Gossip