LA: Thorning må gå af hvis hun kendte til løgnen

Hvis statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) havde kendskab til tidligere justitsminister Morten Bødskovs (S) løgn over for Folketingets Retsudvalg uger inden, Folketinget fik kendskab til den, må hun træde tilbage.

Det siger Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøl, som er chokeret over sagen og mener, at det er den eneste måde, den nye udvikling kan ende for Helle Thorning-Schmidt.

- Morten Bødskov måtte gå af, fordi han havde løjet over for Folketinget og oven i købet havde forsøgt at dække over sin løgn.

- Hvis det viser sig, at statsministeren også har været involveret i mørklægningen, så er der ingen anden logisk konsekvens, end at hun må træde tilbage, siger Simon Emil Ammitzbøll i en pressemeddelelse.

Det er onsdag kommet frem, at Statsministeriets departementschef, Christian Kettel Thomsen, allerede tre uger inden, det kom frem, at Bødskov med vilje havde givet usande oplysninger til retsudvalget, kendte til løgnen.

Det fremgår af en mail fra den nu hjemsendte departementschef i Justitsministeriet, Anne Kristine Axelsson, til Statsministeriet, som retsordfører for Venstre Karsten Lauritzen har bedt om aktindsigt i.

- Vi troede, denne sag var slem, men det begynder at lugte af noget endnu værre. Med mindre Christian Kettel Thomsen har handlet helt uden om sin statsminister, er Thorning også medansvarlig.

- Det går jeg også ud fra, Enhedslisten er enig med mig i. De har jo tidligere mange gange erklæret, at de er helt farveblinde i denne sag," siger Simon Emil Ammitzbøll.

Det er i flere udkast til pressemeddelelser sendt per mail til Statsministeriet, at det fremgår, at Bødskov var parat til at beklage, at han havde givet usande oplysninger til retsudvalget.

Hverken Helle Thorning-Schmidt eller justitsminister Karen Hækkerup (S) har nogen kommentarer til sagen.

/ritzau/

Dagens Gossip