LA: Utidigt at bebude folkeafstemning om ukendt EU-aftale

Det giver ingen mening at bebude en folkeafstemning om en aftale, som endnu ikke er blevet indgået.

Det siger Liberal Alliances EU-ordfører, Christina Egelund, i en kommentar til DF-formand Kristian Thulesen Dahls melding om, at vælgerne i Danmark skal tage stilling til en dansk pendant til Storbritanniens kommende aftale med EU.

- Jeg synes, det er helt utidigt at begynde at tale om en folkeafstemning om en platform, som ingen kender, og som måske aldrig kommer, siger EU-ordføreren.

Et flertal af de britiske vælgere stemte 23. juni for at forlade EU. Men den britiske regering har endnu ikke sendt den meddelelse til EU, som formelt skal sætte udmeldelsen og forhandlingerne om betingelserne i gang.

Det ikke engang besluttet, hvem der skal forhandle på Storbritanniens vegne, påpeger Christina Egelund, med henvisning til, at premierminister David Cameron har bebudet sin afgang senest til efteråret.

- Det mest konkrete, vi ved om den eventuelle aftale, er, at Dansk Folkeparti vil have den til folkeafstemning i Danmark, siger hun.

Det er i et interview med TV 2, at Dansk Folkepartis formand har lagt op til, at danskerne skal stemme om en fremtidig aftale.

- Vi har ikke forestillet os, at Danmark melder sig ud af EU, siger han i et udskrift af interviewet, der sendes i sin fulde udstrækning mandag.

- Men vi har forestillet os, at hvis det lykkes briterne at få den aftale, som vi synes, de bør have, så skal danskerne spørges, om danskerne også ønsker, at Danmark placeres der.

Kristian Thulesen Dahl mener, at en folkeafstemning er den naturlige måde at afgøre uenigheder om dansk EU-politik.

Når der kommer en aftale mellem EU og Storbritannien, vil Liberal Alliance se "fordomsfrit" på den, siger Christina Egelund.

- Men før vi kender aftalen, synes jeg, det er useriøst at kræve den til folkeafstemning i Danmark, siger EU-ordføreren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip