LA vil fordoble skattefradrag for danskerne

Liberal Alliance vil på sit sommergruppemøde fredag lancere en helt ny kurs i partiets skattepolitik.

Mens Liberal Alliance fastholder de gamle toner om afskaffelse af topskat og en flad skat på maksimalt 40 procent, så vil partiet nu bruge 41 milliarder kroner på et fradrag, der især vil kunne mærkes hos danskere med mindre indkomster. Det skriver Berlingske.

- Det er lykkedes vores politiske modstandere at stemple os som et parti, der kun vil de rige det godt, men med dette forslag sikrer vi, at det kan betale sig at tage et arbejde for rigtig mange danskere, siger LA's skatteordfører, Ole Birk Olesen, til avisen.

Liberal Alliance vil fordoble bundfradraget for alle danskere i arbejde og indfører et nyt jobfradrag. Det betyder, at ingen skal betale skat af de første 7000 kroner, som kommer ind på kontoen hver måned, lyder det.

Finansieringen skal findes ved at skære de offentlige udgifter ned med 10 procent frem mod 2020.

Skatteudspillet får ros fra både Socialdemokraterne og Venstre. Men flere økonomer tvivler dog stærkt på, at en reducering i de offentlige udgifter kan finansiere skattefradraget.

- Jeg tror simpelthen ikke på, at det kan lade sig gøre, siger Nina Smith, tidligere vismand og økonomiprofessor ved Aarhus Universitet, til Berlingske.

- Det er fugle på taget at tro, at man kan effektivisere for 50 milliarder kroner, uden at det kan mærkes hos den enkelte borger, tilføjer hun.

Jan Rose Skaksen, medlem af Produktivitetskommissionen og direktør i den offentlige tænketank KORA, er enig i den vurdering.

/ritzau/

 

Dagens Gossip