LA vil give 31.000 rige pensionister skatterabat

Skrevet af admin

17/12/2015

Dagens topnyheder

De fattigste pensionister kunne tirsdag aften glæde sig over, at spørgsmålet om en mulig reduktion i boligydelsen blev sparket til hjørne.

Men der var også en god nyhed til de rigeste ældre. De blå partier med Liberal Alliance i spidsen vil nemlig udnytte udskydelsen af forhandlingerne om finansieringen af en del af næste års finanslov til at kræve en skattelettelse for folk med store pensioner.

Skatteministeriet vurderer, at det omfatter cirka 31.000 pensionister.

Den såkaldte udligningsskat, der blev aftalt mellem VK-regeringen og DF i 2010, betød, at pensionsudbetalinger over 362.800 kroner bliver beskattet ekstra frem mod 2020, hvor den udfases.

Liberal Alliance vil have den udfaset så hurtigt som muligt, siger partiets finansordfører, Ole Birk Olesen.

- Vi vil gerne lette skatten for alle. Men her er tale om en skat, der blev ekstra pålagt folk med privat pensionsopsparing af en vis størrelse, siger Ole Birk Olesen.

Spørgsmål: Hvor meget koster det?

- Det har vi ikke kigget på. Vi har tallene for 2016, og det er cirka 150 millioner. Det bliver billigere at afskaffe år efter år.

Spørgsmål: Hvor skal pengene findes?

- Det må vi finde ud af, når vi sidder ved forhandlingsbordet. Og der har Finansministeriet sikkert nogle steder, hvor de gerne vil finde pengene, lyder det fra Liberal Alliances finansordfører.

Partiet får opbakning fra De Konservative, som ellers sad i regering med Venstre, da skatten blev vedtaget tilbage i 2010.

De to blå partier skal dog ud i seje forhandlinger med især Dansk Folkeparti. DF's partiformand, Kristian Thulesen Dahl, sagde til Jyllands-Posten onsdag, at partiet ikke er tilhænger af en hurtigere udfasning.

- Vi diskuterer meget gerne det, som andre partier vil diskutere med os. Om det ændrer noget? Det tror jeg jo ikke, at det gør. Vi har ikke nogen overvejelser hos os om at ændre position på det her punkt, sagde DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/