LA vil have ny folkeafstemning med fokus på erhvervslivet

Skrevet af admin

05/12/2015

Mest læste i dag

Hvis det står til Liberal Alliance, så skal danskerne snart til en ny EU-afstemning om en del af de retsakter, der har betydning for danske virksomheder, skriver Dagbladet Børsen.

Hvis det var blevet et dansk ja til en EU-tilvalgsordning, var Danmark tiltrådt 22 stykker EU-lovgivning. 14 af disse såkaldte retsakter vedrører erhvervslivet og bør danne grundlag for en ny folkeafstemning, mener LA, efter torsdagens danske nej.

- Vi mener, at de retsakter, der vedrører erhvervslivet, er rigtig gode. Dem vil vi gerne finde en løsning på, så Danmark kan tiltræde dem, siger Christina Egelund, EU-ordfører for Liberal Alliance, til Børsen.

Meldingen kommer, få dage før Liberal Alliance, som anbefalede et nej, sammen med resten af Folketingets partier er kaldt til møde hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at drøfte løsninger, efter vælgerne forkastede tilvalgsordningen.

Ifølge Christina Egelund vil Liberal Alliances budskab til statsministeren være, at det vil være en god idé at afholde en ny folkeafstemning, når eller hvis en ny Europol-aftale er faldet på plads.

- Liberal Alliance anbefaler et ja til en eventuelt kommende EU-afstemning, hvis der er fokus på de 14 retsakter, der vedrører erhvervslivet, og hvis fremtidige retsakter fra EU ikke kan vedtages af et almindeligt flertal i Folketinget, siger Christina Egelund til Børsen.

Liberal Alliance foretrækker, at fremtidige retsakter kun kan vedtages med 5/6-dele flertal i Folketinget eller ved at afholde en ny folkeafstemning.

Venstres EU-ordfører, Morten Løkkegaard, er ikke afvisende over for den model, skriver Børsen, mens Dansk Folkepartis EU-ordfører Kenneth Kristian Berth mener, at man først og fremmest bør fokusere på at forhandle parallelaftaler.

/ritzau/