LA vil skære endnu 40.000 offentligt ansatte væk

Indtil nu har kravet lydt, at der skulle skæres 40.000 ansatte fra 2010 til 2020. Det mål er næsten i hus, viser nye tal.

Men det stiller imidlertid ikke Liberal Alliance tilfreds, for nu kræver partiet den offentlige sektor barberet ned med yderligere 40.000 ansatte fra 2013 til 2023.

Og Liberal Alliance er klar til at gå videre efter samme model i de kommende år, lyder det fra finansordfører Ole Birk Olesen (LA). Han afviser at sætte tal på, hvor mange ansatte der skal være tilbage i den offentlige sektor, men siger til metroxpress:

»Vi kan ikke fyre den sidste politibetjent, men der er vi så sandelig heller ikke endnu. Så længe Danmark har verdens største offentlige sektor, vil vi gentage vores krav om, at der over en tiårig periode skal være 40.000 færre offentligt ansatte.«

Dennis Kristensen, formand for FOA, kalder det kynisk »spin«, at Liberal Alliance udadtil siger, at partiet vil skære 40.000 offentligt ansatte, når virkeligheden er, at partiet vil skære den ene skive med 40.000 efter den anden.

»Med Liberal Alliances politik vil der kun være en discountudgave af den offentlige sektor tilbage,« siger han.

Ifølge FOA-formanden vil partiets »salami-metode« gå hårdt ud over børnehaver, skoler og ældrepleje, skriver metroxpress.

BNB

Dagens Gossip