LA vil skubbe mere af ulandsbistanden mod Syrien

Liberal Alliance støtter regeringens forslag om at skære i ulandsbistanden.

Men partiet er nu klar med en prioriteringsstrategi, der blandt andet rummer forslag om at tage penge fra de såkaldte rammeorganisationer som eksempelvis 3F, Verdens Skove og Vedvarende Energi.

- Det er jo en politisk opgave at finde ud af, hvordan vi hjælper flest muligt. Det absolutte brændpunkt i øjeblikket er konflikten i Syrien, siger partiets udviklingsordfører, Christina Egelund.

Regeringen foreslår i sit finanslovsforslag at nedsætte den samlede bistandsydelse til 0,7 af bruttonationalindkomsten, BNI.

- Vi har jo finkæmmet budgetterne for at se, hvor vi kan finde nogle penge, der kan hjælpe i Syrien. Her er vi kommet frem til rammeorganisationer.

- Vi mener, at det er vigtigere at støtte op om at få lavet nogle ordentlige centre og vilkår for personer, der er på flugt fra Islamisk Stat og den syriske præsident Bashar al-Assad, siger Christina Egelund.

Christina Egenlund fortæller, at man håber, at flere penge til nærområderne kan være med til at dæmpe flygtningestrømmene, der lige nu presser hele Europa.

- Det er Liberal Alliances opfattelse, at det er oplagte steder at spare, da mange af deres projekter i sig selv er langt væk fra, hvad man forstår som egentlig udviklingsbistand.

Regeringen mødes tirsdag eftermiddag med Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance for at forhandle finanslov.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip