Låneomlægninger luner i Danske Banks boligbutik

Danske boligejeres lyst til at binde renten på deres boliglån i længere tid er med til at få bundlinjen i Danske Banks realkreditselskab, Realkredit Danmark, til at vokse markant.

Koncernens resultat for første halvår 2015 landede på 2,7 milliarder kroner før skat. Efter skat øgede Realkredit Danmark resultatet med omkring en halv milliard kroner i forhold til samme periode sidste år til lige over to milliarder kroner.

Administrerende direktør i Realkredit Danmark, Carsten Nøddebo, kalder det for et tilfredsstillende resultat.

- Forbedringen af resultatet skyldtes lavere nedskrivninger på udlån og et første halvår præget af høj konverteringsaktivitet på grund af det meget lave renteniveau, siger han i regnskabet.

Boligejerne har især haft travlt med at binde renten på deres boliglån, som de også i stigende grad ønsker at betale afdrag på.

I første halvår blev der hos realkreditselskabet udbetalt lån med fast rente for 78 milliarder kroner, hvilket svarer til 76 procent af det samlede bruttoudlån.

Andelen af kunder med de helt korte, etårige flekslån er det seneste år faldet fra 14,2 procent til 10 procent. Andelen af lån med afdragsfrihed er samtidig faldet fra 40 procent til 38,1 procent.

Realkredit Danmark forventer fortsat færre nedskrivninger på udlån, og at kunderne fortsat vil have travlt med at omlægge lån. Det får koncernen til at forvente et årsresultat for 2015, der overgår sidste års resultat.

I 2014 fik Realkredit Danmark et resultat før skat på lige over fire milliarder kroner, mens resultatet efter skat lød på lige over tre milliarder kroner.

Realkredit Danmark er 100 procent ejet af Danske Bank.

/ritzau/

Dagens Gossip