Laboratorier til 131 millioner kroner skaber syddansk vækst

Det statslige byggeri til 131 millioner kroner skal bane vej for regional vækst ved at give forskningen i energi, kemi, byggeri & anlæg, maskinkonstruktion og medialogi bedre rammer.

Det er ejendomsselskabet Bygningsstyrelsen, som står for opførelsen af de nye faciliteter på Aalborg Universitets campus i Esbjerg. Projektet omfatter 4.500 kvadratmeter nybyggeri i fem etager og ombygning af 1.000 kvadratmeter eksisterende byggeri.

Ud over laboratorier og kontorer bliver der etableret større auditorier og bedre studiefaciliteter, som understøtter Aalborg Universitets særlige studieform med problemorienteret projektarbejde i grupper.

Det bliver også et symbol på godt samarbejde at få taget første spadestik til byggeriet, når en rektor, en projektdirektør, en viceborgmester, en stedfortrædende campusleder og en arkitekt deltager i opgaven torsdag den 13. februar.

Byggeriet skal stå klar til brug midt i 2015, og det vil give forskere og studerende optimale vilkår for at arbejde med samfundsvigtige udfordringer inden for bl.a. energi- og miljøområdet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip