Labour-leder: Jeg går ingen steder

Lederen af Storbritanniens største oppositionsparti, Labour, afviser flere af sine partifællers opfordringer til at træde tilbage efter den britiske EU-afstemning.

Jeremy Corbyn fastholder, at han har solid opbakning i partiet.

Partilederen har fået kritik for ikke at have ført en tilstrækkelig god valgkamp for at sikre et ja til fortsat britiske EU-medlemskab.

- Afstemningen har fundet sted, der er taget en beslutning, og jeg synes, at vi bliver nødt til at respektere den beslutning og finde ud af vores fremtidige forhold til Europa, siger Corbyn.

Han siger i samme ombæring, at han vil kæmpe videre for at sikre britiske arbejdstageres rettigheder i de kommende forhandlinger om udtræden af EU - og de forhandlinger må gerne komme snart, siger Corbyn.

- Vi kan ikke tillade de konservative at tromle hen over alt, hvad vi har kæmpet hårdt for, siger Corbyn og nævner også miljø og menneskerettigheder som områder, hvor han vil arbejde på at sikre de samme eller bedre forhold som i dag.

- Hele landet bliver nødt til at finde sammen igen efter en meget splittende valgkamp og diskutere konsekvenserne roligt og rationelt.

/ritzau/

Dagens Gossip