Labour-leder kæmper for at komme på stemmeseddel

Den britiske Labour-leder, Jeremy Corbyn, er "skuffet over", at parlamentsmedlem Angela Eagle mandag officielt vil meddele, at hun vil udfordre ham på formandsposten i det britiske arbejderparti.

Samtidig udtaler Jeremy Corbyn til BBC, at han regner med at stå på stemmesedlen ved et formandsvalg i det britiske arbejderparti, også i tilfælde af at han ikke bliver nomineret af sine partikolleger, skriver Reuters.

- Jeg forventer at være på stemmesedlen, fordi partiets regler indikerer, at den eksisterende leder, hvis han bliver udfordret, bør være på stemmesedlen uanset hvad, siger han til BBC.

Der har dog været juridisk tvivl om Labours regler i tilfælde af et formandsopgør, og derfor har flere parlamentsmedlemmer udtrykt, at Jeremy Corbyn ikke kan regne med automatisk at komme på stemmesedlen.

I så fald vil han ifølge The Guardian skulle samle opbakning fra partiets parlamentsmedlemmer og Europa-parlamentsmedlemmer for at kunne stille op.

Det kan blive kritisk for Jeremy Corbyn, da han for omkring to uger siden tabte han en tillidsafstemning blandt partiets parlamentsmedlemmer med 172 imod ham og 40 for.

Til BBC siger Jeremy Corbyn, at han vil udfordre en eventuel afgørelse fra partiets ledelse, der siger, at han skal samle opbakning for at komme på stemmesedlen.

Jeremy Corbyns udfordrer, Angela Eagle, har sagt, at hun mener, at Jeremy Corbyn ikke har formået at lede Labour som en samlet styrke, der kan udgøre en stærk opposition til den konservative regeringen.

Samtidig er Jeremy Corbyn blevet kritiseret for ikke at have kæmpet hårdt nok i valgkampen for at sikre et ja til fortsat britisk EU-medlemskab.

55-årige Angela Eagle har siddet i det britiske parlament siden 1992 og er tidligere skyggeminister. Hun er blandt de medlemmer, som har trukket sig fra Labours skyggekabinet i protest mod Corbyns ledelse.

/ritzau/

Dagens Gossip