Labour-udfordrer vil som leder udskrive ny EU-afstemning

Labour-politiker Owen Smith, som onsdag meddelte, at han vil udfordre Jeremy Corbyn som leder af det britiske arbejderparti, vil tilbyde en ny folkeafstemning om det britiske EU-exit eller et nyvalg, hvis han vinder formandsposten.

Det skal dog først ske, når forhandlingerne med EU om det britiske exit er overstået, og Storbritanniens vilkår dermed er afklaret.

Det siger han til The Guardian.

Ifølge det 46-årige tidligere medlem af Labours skyggekabinet står det klart, at den britiske befolkning ønsker adgang til både det indre marked samt kontrol med indvandringen.

Men, understreger han, vælgerne har også krav på at kende den endelige aftale, før de tager stilling.

- Og så skal vi give dem en chance til. Det betyder en ny folkeafstemning eller et parlamentsvalg, når betingelserne er klare. Det bør en Labour-regering forpligte sig til, siger han til The Guardian.

Owen Smith mener, at en masse mennesker, som stemte for at forlade EU, blev vildledt under brexitdebatten.

- Et stort flertal af Labour-medlemmerne og Labours parlamentsmedlemmer har opført sig, som om de sad på bagsædet af en bil med kurs mod en skrænt. En eller anden bliver nødt til at tage rattet fra dem, som skaber problemet, siger han.

- Jeg tror, at mange derude stemte for brexit, fordi de følte, de gjorde det rigtige for deres familier og lokalsamfund. Det respekterer jeg dem for. Men jeg tror også, at mange nu siger til sig selv, at det var ikke den rigtige beslutning.

Kampen om lederskabet i det britiske arbejderparti blev udløst i mandags, da den 55-årige tidligere fagforeningskvinde Angela Eagle officielt meddelte, at hun går efter formandsposten.

Ifølge Owen Smith vil det være bedst, hvis kun én person udfordrer Corbyn.

- Lad os vente og se, hvor vi ender. Lad os se, hvem der kan trække mest støtte. Ideelt set vil det være bedst, hvis kun én kandidat skal op imod Jeremy Corbyn, siger han til The Guardian.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip