Labourmedlemmer flygter fra Corbyns skyggekabinet

Flere fremtrædende parlamentarikere fra arbejderpartiet Labour sluttede sig mandag til et oprør mod deres partileder, Jeremy Corbyn, som er blevet voldsomt kritiseret for en "glansløs" og "uengageret" indsats i kampagnerne op til den britiske EU-folkeafstemning.

Yderligere fem medlemmer af Corbyns skyggekabinet meddeler mandag, at de træder tilbage fra deres poster. Det sker, efter at 12 medlemmer af skyggekabinettet trådte tilbage søndag. Det skriver The Independent.

Arbejderpartiets skyggeudenrigsminister Diana Johnson og skyggeforsvarsminister Toby Perkins samt tre andre - Anna Turley, Chris Matheson og Stephen Kinnock - trådte tilbage mandag.

De sidstnævnte havde ikke skyggeministerposter, men andre funktioner i Corbyns skyggeregering.

Corbyn afviser at gå af.

- Jeg beklager, at der har været opsigelser i dag fra mit skyggekabinet. Men jeg vil ikke svigte tilliden fra dem, der har stemt på mig, eller de millioner af støtter over hele landet, der har brug for Labour til at repræsentere dem, siger han i en udtalelse.

Corbyn fyrede søndag Hilary Benn fra posten som Labours udenrigspolitiske chef, efter at denne havde udtalt, at han ikke havde tillid til Corbyns ledelse.

- Han er en god og ordentlig mand, men han er ikke nogen leder, sagde Hilary Benn til tv-stationen BBC.

Med de mange skyggeministres afgang er arbejderpartiet kastet ud i dyb krise i kølvandet på den britiske EU-folkeafstemning.

Corbyn bakkes op af flere magtfulde fagforeninger, ligesom omkring 180.000 har bakket op om en underskriftsindsamling på nettet, der støtter ham.

Han blev i september valgt som Labour-leder med overbevisende flertal.

- De, der ønsker ændringer i Labours ledelse, må stille op ved et demokratisk valg, hvor jeg vil være kandidat, sagde Corbyn søndag aften.

To af Labours parlamentsmedlemmer lagde fredag op til en mistillidsafstemning om Corbyn. Forslaget ventes at blive diskuteret ved et partimøde mandag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip